SCORPIONS I STOCKHOLM 2/9 2004

I början på sommaren var jag som vanligt inne på Ginza och kollade nya skivsläpp. Såg en tävling med Scorpions, en av mina absoluta favoriter sedan början av 70-talet. Man svarade på ett par frågor och sedan motiverade man varför just jag skulle ha två biljetter till konserten. Skickade in och sedan tänkte man inte mer på det för man har ju skickat in så många svar till olika tävlingar.

Biljett

Affisch

Konsertbild

Döm om min förvåning när jag den 19/8 får ett mail att jag vunnit två biljetter och en träff med bandet. Eftersom min motivering innehöll Nisse så ringde jag honom och sa att vi vunnit. Har inte träffat Nisse sedan slutet på 80-talet så man kan säga att han blev lite överraskad. På nämda 80-tal hade vi nämligen Scorpionskvällar då vi bara diggade Scorpions och drack bira.

Tog tåget till Stockholm samma dag som konserten skulle äga rum. Åkte och installerade mig i dotterns lägenhet och sedan bar det av till Globenområdet. Nisse dyker upp någon timme före konsertan och vi sitter på Röda Kvarnen och äter mat med ett par öl till. Själv köper jag mig ett par öronproppar, men det visar sig senare att man inte har någon nytta av dom för man missar så många toner då. Vi trääfade skivbolagsrepresentanter och gick in med våra backstagepass. Såg lite av förbandet Evergrey innan det var dags att träffa bandet.

 Det var ett gäng schyssta gubbar i vår egen ålder som tycket det var kul med fans som diggat dom så länge. Själv pratatde jag mest med Klaus, Rudolf och Mattias eftersom dom hängt med längst. Klaus berättade att han gillade Sverige eftersom dom bott här i 3-4 veckor och spelat in en skiva på den den numera insomnade Polarstudion.Vi fick även smaka på en tysk öl innan det var dags att installera oss inför konserten. Kristin från skivbolaget var schysst nog att föreviga detta ögonblick som kan ses på bilden nedan. Jag fick en signerad skiva och plansch vilken kan ses uppe till höger.
 

Jag och Nisse med grabbarna
Från vänster: James Kottack, Tore Löfvenius, Klaus Meine, Nisse Gustafsson, Mattias Jabs och Pawel Maciwoda.
Sittande Rudolf Schenker.

CD

Konserten började och efter tre låtar åkte öronpropparna eftersom man missade mycket av ljudet. Själv tycker jag i motsats till Aftonbladet att det var en bra konsert som höll ett bra tempo och inga gamla trötta gubbar som jag lästa någonstans.

James trumshow mitt i konserten var bland det grymmaste jag sett och extranumren med balladerna och avslutande Rock you like a hurricane fick man gåshud av. Nya skivan var välrepresentrad men själv tycker jag den är alldeles utmärkt så jag saknade inte några låtar även om jag säkert kunnat stå kvar en timme till och diggat.

Jag tackar Ginza och skivbolaget för detta och lovar att jag aldrig glömmer detta!!!!
 

Tore Löfvenius 7 sept 2004